Francúzsko: Pád lavíny v Alpách si vyžiadal najmenej šesť obetí

12.07.2012 Celý región

Chamonix 12. júla (TASR) - Najmenej šesť obetí a deväť zranených si vyžiadal dnes pád lavíny v lyžiarskom stredisku Chamonix vo francúzskych Alpách, informovala miestna polícia. Podľa informácií slovenského rezortu diplomacie by sa v oblasti nemali nachádzať slovenskí občania.

"Pokiaľ ide o dobrovoľnú registráciu občanov SR cestujúcich do zahraničia na našej webovej stránke, k dnešnému dňu máme zaregistrovaných 44 občanov SR cestujúcich do Francúzska, avšak ani jeden z nich neuviedol ako cieľ svojej cesty inkriminovanú oblasť," uviedol pre TASR hovorca ministerstva zahraničných vecí SR Boris Gandel.

Núdzové volanie zaregistrovali o 05.30 h SELČ od jedného zo zranených z úbočia hory Mont Maudit, uviedla spravodajská stanica BBC na svojej internetovej stránke. Predpokladá sa, že medzi zranenými by mohli byť cudzinci.

Masív Mont Maudit je populárnou trasou pre letných turistov smerujúcich na vrchol Mont Blancu, píše BBC. Predpokladá sa, že horolezci boli lanom spolu zviazaní do niekoľkých menších skupín v čase, keď lavína spadla. Mont Maudit je treťou najvyššou horou masívu Mont Blanc.
 

Vyberte región